31 May İYİ PİŞİRİLMİŞ KIRMIZI ET MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR
ABD Vanderbilt Üniversitesinde yapılan bir çalışmada, kırmızı etle beslenen kadınlarda meme kanseri görülme riskinin arttığı saptandı. Geçmişte yapılan ve benzer sonuçlar alınan çalışmalara ek olarak kırmızı etin pişirilme şeklinin de riski etkilediği tespit edildi. Özellikle iyi pişmiş kırmızı etin meme kanseri riskini daha da artırdığı gözlendi.
Kırmızı et ile meme kanseri riski artışı arasındaki ilişkinin, menopoz sonrası kadınlarda daha fazla görüldüğü bildiriliyor.
Bu çalışma Breast Cancer Res Treat. 2011 May 3 dergisinde yayınlanmıştır
Fu Z, Deming SL, Fair AM, Shrubsole MJ, Wujcik DM, Shu XO, Kelley M, Zheng W.